ANNONSE

ANNONSE

Oslo sentrum
Foto: Misoslav110 / Adobe Stock

Fysioterapeut Oslo sentrum

Fysioterapeut Oslo sentrum | Fysioterapiguiden.no

Dersom du bor i Oslo og har behov for en fysioterapeut med sentral beliggenhet, har du mange å velge imellom i hovedstaden vår. Det finnes et stort antall fysioterapeuter i Oslo sentrum, deriblant er det mange klinikker som har både fysioterapeuter, manuellterapeuter og annet helsepersonell på ett og samme sted.

Mange av disse har enkel tilkomst via kollektiv transport, og du kan enkelt komme deg dit ved å reise med enten trikk, t-bane eller buss. Dette gjør at du slipper å tenke på parkeringsplass, og dermed sparer deg for både tid, penger og energi. Jobber eller studerer du i sentrum kan du enkelt stikke innom en av fysioterapeutene før eller etter jobb, eller kanskje i pausen dersom du har anledning til det.

Fysioterapeut Oslo sentrum med tilskuddsordning

Mange av fysioterapeutene som jobber i Oslo sentrum driver med tilskudd fra Oslo kommune. Dette vil si at de har en avtale om refusjon, slik at du som pasient bare betaler en egenandel når du går til behandling. Når du har betalt 2176 kroner (i 2020), når du egenandels tak 2 og får frikort 2. Dette betyr at du slipper å betale flere egenandeler ut året, uavhengig av hvor mange flere behandlinger du trenger. Merk at dette forutsetter bruk av en fysioterapeut som har tilskudd, og ikke en som driver privat uten avtale. Enkel adkomst er et av de beste argumentene for å bruke en fysioterapeut i Oslo sentrum. I tillegg er dette et attraktivt område å arbeide i, og mange ønsker derfor å drive praksis der. I Oslo sentrum finner du både privatpraktiserende fysioterapeuter, klinikker og medisinske sentre. Les mer om fysioterapi priser.

Ventetid privat vs kommunal

Av og til hender det at du trenger fysioterapi ganske plutselig, i slike tilfeller kan det være hensiktsmessig å ta kontakt med flere klinikker for å forhøre deg om hvilken kapasitet de har og om de har lang ventetid. Mange av de private klinikkene kan tilby time mye raskere enn de kommunale fysioterapeutene og de som har avtale med kommunen. Hos disse betaler du en høyere egenandel ettersom de ikke har tilskudd, og prisene kan variere. De fleste som drar til en privatpraktiserende fysioterapeut eller en klinikk med en behandler uten tilskudd, er likevel stort sett fornøyde.

Selv om egenandelen er høyere enn hos de som har tilskudd fra kommunen, gjør dette ikke noe for mange ettersom man opplever å få hjelp raskere enn hos de kommunale fysioterapiklinikkene. Prisforskjellen er dessuten slett ikke så stor som mange frykter. Flere av fysioterapeutene som driver i Oslo sentrum har egne trenings saler, og flere driver praksis i samarbeid med forskjellige treningssentre. Du kan spare både tid og penger ved å gå til en fysioterapeut som driver praksis på det samme stedet som du trener. Mange steder får du rabatt om du bruker fysioterapeuten til treningssenteret du er medlem i, og i motsatt fall kan du få gode priser på trening om du allerede går til en av fysioterapeutene ved senteret.

Fysioterapi – Behandling på dagen i Oslo

Det finnes også flere fysioterapeuter som driver for seg selv i Oslo sentrum. Det anbefales at du tar kontakt med Oslo kommune eller direkte med behandlerne for å finne ut hvem som kan gi deg et tilbud innenfor rimelig tid. Dersom du ikke har hastverk, kan du gjerne sette deg på venteliste hos de som har lang ventetid. Om du derimot trenger en fysioterapeut raskt, kan en av de private klinikkene ofte tilby deg undersøkelse og behandling nærmest på dagen. Det lønner seg uansett alltid å sjekke litt rundt. Dersom du av helsemessige årsaker ikke kan reise med kollektiv transport, kan du få rekvisisjon til taxi av fastlegen din eller en annen behandler som kan skrive ut rekvisisjoner.

fysioterapiguiden.no er en nettside der du raskt og enkelt kan finne en fysioterapeut der du bor. Er du nysgjerrig på yrket som fysioterapeut kan du lese mer om utdanning og jobbmuligheter her.